Karkówka pieczona z warzywami

Karkówka pieczona z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Krakówka

    500 gram
  • pieczarki

    100 gram
  • ogórek kiszony

    100 gram
  • tymianek

    do smaku
  • oregano

    do smaku
  • czosnek

    do smaku
  • masło do smarowania formy

    do smaku
  • papryka zielona

    100 gram
  • papryka czerwona

    100 gram
  • boczek wędzony

    50 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wyporcjować, rozbić. Posmarowac roztopionym masłem, natrzeć czosnkiem, posypać tymiankiem, oregano i solą do smaku. pieczarki pokroić w plasterki ułożuć na mięsie. paprykę i ogórka pokroić w cienkie plastry i zrobić kolejną warstwę z warzyw. na samą górę raż jeszcze pieczarki i wszystko przykryc boczkiem wędzonym.

całość zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku w tem 200 stopni przez ok 30-40 min. na sam koniec odkryć folię i przybiec sama górę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat