fettucine carbonara

fettucine carbonara

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bekon

    4 plastry
  • makaron

    375 g
  • lekko ubite żółtka jaj

    3 szt
  • śmietana

    1 szklanka
  • parmezan starty

    1/2 szklanki
  • szczypiorek posiekany

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

usmażyć bekon, aż bedzie chrupiacy,w miedzyczasie ugotuj makaron al dente.goracy makaron wymieszaj z żółtkami,śmietaną, serem i bekonem.posyp szczypiorkiem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

24.01.2013 13:55
rewelacja

Margo1

24.01.2013 13:55
rewelacja

babcia

01.09.2012 00:20
chyba to kiedys jadłam

[email protected]

10.04.2012 11:05
pycha

kasienka23

01.12.2011 11:10
pyszne

kamyk

19.11.2011 08:40
nazwa jest niezła

Anna152

22.10.2011 09:23
mniam

usmiech

07.08.2011 13:14
ciekawe

anna1281

31.07.2011 15:12
super przepis :)

ilka_86

24.07.2011 08:48
super danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat