Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Saghetti a\'la po bolońsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spaghetti 200 g
cebula 1 średnia
mięso mielone z łopatki 300-350 g
koncentrat pomidorowy 70 g
serek topiony śmietankowy duży 2 długie
przyprawa uniwersalna Kucharek 1,5 łyżeczki
woda 1/2 szkl
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: Saghetti a\'la po bolońsku

Cebulę siekamy w kostkę i podsmażamy na oleju z łyżeczką Vegety. Następnie dodajemy mięso i smażymy, aż stanie się sypkie. Doprawiamy połową łyżeczki Vegety, mieszamy.

Do gotowego mięsa dodajemy koncentrat, troszkę ponad pół szklanki wody, a następnie serek topiony pokrojony w kostkę. Mieszamy, aż serek się rozpuści i wszystkie składniki się połączą.

Makaron gotujemy według przepisu (najlepiej wstawić, zanim zaczniemy robić sos).

Na każdą porcję makaronu nakładamy łyżkę wazową sosu i posypujemy świeżo startym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgosia6 04.11.2011 08:49
uwielbiam:{
Grażyna13 22.08.2011 13:57
Bardzo lubię :)
jolajka 03.03.2011 11:00
... pychota...
IlonaAlbertos 27.02.2011 12:32
Uwielbiam spaghetti, a Twoje wygląda bardzo apetycznie.
Mati13 19.02.2011 18:13
wygląda świetnie i pewnie tak smakuje:) ciekawy przepis:)
polly66 08.02.2011 13:09
z topionym nie robiłam, przy następnej okazji trzeba wypróbować;)
Teresa19 06.02.2011 08:29
Wypróbuje.
Aleksandra45 30.11.2010 14:29
pyszne!
Smakosz6 16.10.2010 18:22
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak