Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1 1/2 szklanki
mleko 1/2 szklanki
cukier wanilinowy
kakao 1 łyżka stołowa czubata
mleko w proszku 250 gram
margaryna 1/2 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada

Cukier zalać mlekiem,dodać cukier waniliowy oraz kakao i mieszając gotować ok.15 minut.Zdjąć z ognia i dodać mleko w proszku(wsypywać przez sito).Dobrze wymieszać i dodać tłuszcz.Dobrze wymieszać produkty i jeszcze raz zagotować,po czym wlać do formy i pozostawić do stygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 02.01.2012 16:10
świetna czekolada :)
iza15 18.05.2011 23:48
wyborne
iwona332 11.01.2011 00:17
super
Elżbieta17 12.12.2010 15:00
dobra taka czekolada!
Izabela28 05.12.2010 12:43
Pychotka:)
ewelina/bunia 30.11.2010 16:35
polubiłam
Justyna70 07.11.2010 08:20
domowa jest najlepsza!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak