Etapy przygotowania Kawe zaparzyc w 150 ml wody, ostudzic. Dobrze schlodzona smietana (wyjeta bezposrednio z lodówki) ubic na sztywno z trzema lyzkami cukru pudru i smietan fixami, na koniec dodac mascarpone, krótko zmiksowac. Do naczynia z plaskim dnem wlac schlodzona kawe oraz wodke, wymieszac. Przygotowac garnek, lub inne naczynie z plaskim dnem, o srednicy 26cm, wylozyc go folia spozywcza, tak, aby folia wystawala znacznie poza obrzeza garnka. Ma to na celu ulatwienie wyciagniecia deseru z naczynia. Biszkopciki nasaczamy w kawowo-alkoholowym ponczu, od miekkszej strony, po czym ukladamy je pionowo, ciasno, jeden przy drugim, wewnatrz naczynia, tworzac okrag. Nasaczonymi biszkoptami wykladamy równiez dno, lekko uciskajac ciastka palcami, aby utworzyly zbita powierzchnie. Na spodnia warstwe biszkoptów kladziemy krem, ktory posypujemy kakao, na to ponownie ukladamy nasaczone biszkopty, nastepnie kremowa mase, kakao, biszkopty i reszte masy kladziemy na wierzch deseru. Truskawki obieramy z szypulek, myjemy, osuszamy i kroimy wzdluz w cienkie plastry, ktorymi dekoracyjnie wykladamy wierzch deseru. Krem przy truskawkach posypac kakao lub starta czekolada. Tiramisu wkladamy do lodówki na co najmniej 2 godziny (a najlepiej na noc) aby dobrze zastyglo i nabralo intensywnego smaku. Chcac wyjac deser z naczynia, chwytamy za konce foli unosimy go do góry i przekladamy na plaski talerz. Obkrajamy folie dookola biszkopcików, za pomoca ostrego noza i wyrzucamy folie. Pozostala folie, pod deserem, jest juz dosc latwo wyjac. Wystarczy uniesc nieco wiezyczke, za pomoca plaskiej lopatki i ostroznie wyciagnac folie. Przetrzymywac w lodówce.