Francuskie ślimaczki (ciasteczka)

Francuskie ślimaczki (ciasteczka)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 arkusz
  • pasta orzechowa

    1 op
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozmrażamy i rozwijamy. Następnie jedną stronę ciasta smarujemy pastą czekoladową, pozostawiając na jednym brzegu 0,5 centymetra wolnego ciasta.

Następnie rolujemy ciasto czekoladą do wewnątrz tak, aby wolny brzeg pozostał za zewnątrz rolady. Zwilżamy go delikatnie wodą i dociskamy.

Roladę kroimy na 1 centymetrowe krążki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy około 10-15 minut w piekarniku z termo-obiegiem nagrzanym do 180st. Ślimaczki są gotowe, gdy się delikatnie zarumienią.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kate.500

14.11.2012 18:14
pycha

Anna169Hosz

12.07.2012 12:27
Pomysłowe.

rjustysia

05.02.2012 17:01
Przydatny przepis, gdy brak słodyczy ;)

olkaaa

05.01.2012 07:51
pięknie wyglądają

smakowita

04.01.2012 21:40
prosto,szybko i smacznie

rjustysia

09.12.2011 09:59
Świetnie wyglądają i takie szybkie :)

AGNIESZKA144

12.11.2011 09:15
PYSZNIE WYGLĄDAJĄ

Magdalena67

08.11.2011 14:46
lubię takie ślimaki

Smakosz6

20.09.2011 09:52
prześliczne, Pani Misiowa:)

Sarenka

05.09.2011 13:23
Proste, szybkie i smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat