Ciastka francuskie z nutellą i truskawkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • nutella

    18 łyżeczek
  • truskawki świeże

    250 gramów
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie podzielić na 18 równych kwadratów. W 9 wyciąć za pomocą foremki serca. Złożyć dwa kwadraty ciasta w taki sposób, aby utworzyły witraż z serca. W "okienko" dać po dwie łyżeczki nutelli i pokrojone na plasterki truskawki. Ciastka przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Brzeg ciastek posmarować rozkłóconym jajkiem i wstawić do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na ok. 12-15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
EmciaPichci 01.02.2014 09:14
fantastyczne!
pawlito 16.12.2013 07:42
same słodkości chętnie bym skosztował
dagmara020 26.10.2013 11:05
język ucieka:)
migotka28 07.09.2013 20:58
rewelacyjnie wyglądają
AZgotuj 05.09.2013 11:19
takie do ręki, świetne i te truskawki tak pięknie się wtuliły:)
Sylwiagr 20.08.2013 17:33
świetnie wyglądają!
Łucja 02.08.2013 23:35
śliczne ciasteczka :)
IwonaDD 01.08.2013 11:27
pyszne, uwielbiam desery z ciasta francuskiego
Mniam 28.07.2013 13:05
Wyglądają bardzo apetycznie.
mufinka79 28.07.2013 12:30
Super, szybko i smacznie na deser :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat