Przepis i sposób przygotowania na: Deser waniliowo-różany z kaszki Bebilon:
Kaszkę zalać gorącą wodą , wymieszać - doprawić do smaku wanilią . Przełożyć do pucharku, miseczki, czarki. Po wierzchu posypać cukrem ,,Karmel i wanilia \" ( z Młynka- doskonale się sprawdza tworząc da deserze smakowita skorupkę ). Na środku położyć łyżeczkę konfitury z płatków róży ( ładnie by wyglądał gdyby każda porcje przyozdobić płatkami świeżej róży- ale nie miałam ).
Podawać na ciepło lub zimno- jak kto lubi .
Przyzwyczaiłam się do tych kaszek jak wnuki były małe i trzeba je było mieć w zapasie bo nigdy nie było wiadomo kiedy się przydadzą . Potem wnuki podrosły i kaszki zaczęły się przydawać na deser. Bardzo mi się podobają te mini porcje kaszki - akurat na jedną porcję deseru- nic nie potrzeba przy nich robić - za każdym razem mogą smakować inaczej zależnie od dodatków .