Jajka faszerowane awokado

Jajka faszerowane awokado

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4-5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, przekrój wzdłuż na pół. Wyjmij żółtko i rozgnieć je widelcem. Awokado obierz ze skórki, usuń pestkę, pokrój w drobną kosteczkę i skrop sokiem z cytryny. Dodaj awokado do żółtka razem z posiekanym szczypiorkiem, natką pietruszki, majonezem zmieszanym pół na pół z jogurtem naturalnym. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wypełnij łyżeczką wgłębienia w białkach jaj farszem z awokado. Podawaj z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bernadetta2

29.03.2012 19:33
ja nie lubię awokado,ale przepis super

rakow2

26.10.2011 19:28
nie lubię awokado

marta639

17.09.2010 21:13
Super

basia27

08.05.2010 23:13
zgadzam sie aniu przepis ziezły

ania86

08.05.2010 22:41
bardzo fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat