Uszka

Uszka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    500 g
  • jajko

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • masło

    2 łyzki
  • cebula

    1 szt
  • bułka tarta

    do smaku
  • grzyby suszone

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zalewamy grzyby letnią wodą i odstawiamy na 2 h.

Gotujemy do miękkości w tej samej wodzie. po ostudzeniu bardzo drobno siekamy. Bardzo drobno pokrojona cebule dusimy na masle, dodajemy posiekane grzybki, solimy i doprawiamy do smaku. Studzimy

Z maki, jaja, soli i odbrobiny gorącej wody zagniatamy ciasto na uszka. Rozwałkowujemy na cieńki placek, z którego wykrawamy kwadraty 5x5 cm. Nakładamy farsz na ciasto i lepimy uszka. Gotujemy i podajemy z barszczem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

19.10.2011 15:29
zapachniało wigilią

artur7

24.09.2011 15:24
fajne

marcia71

26.05.2011 09:35
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat