Przepis i sposób przygotowania na: Burrito Perfecto!
Placki tortilla zawijamy w folię aluminiową (żeby nie wyschły) i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, celem podgrzania.
Na patelni podsmażamy mięso bez przypraw – do momentu aż będzie sypkie. Następnie dolewamy szklankę wody, wszystko posypujemy Fix’em i mieszamy. Następnie dodajemy 2/3 puszki kukurydzy i paprykę (jak będzie duża to nie dodajemy całej), mieszamy i dusimy około 10 minut mieszając. (zdjęcie nr1)
Starty ser wsypujemy do miseczki i kładziemy na stole. Do drugiej przelewamy zawartość patelni. Na talerze wykładamy po placku tortilli, nadmiar wkładamy do piekarnika, żeby nie wystygły. Każdy indywidualnie nakłada sobie ile chce do placka, posypuje serem i składa na pół lub zawija w rulonik. Jemy nożem i widelcem. (zdjęcie nr2,3)
PORADY:
1.Jeśli chcesz, aby potrawa była ostra dodaj kilka kropel chili lub tabasco.
2.Do potrawy można dodać też fioletowej fasoli – wtedy należy zmniejszyć ilość papryki i kukurydzy. Mój mąż nie lubi, wiec nie dodaję...
3.Na przepisie Fix’a napisane jest aby dodawać 1,5 szklanki wody, ale ja dodaję 1 i w zupełności wystarcza, bo mięso puszcza „sok”.