Ryba w miętowym sosie

Ryba w miętowym sosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białe wini, 1/2 szklanki

  • świeża mięra, 2 łyżki

  • zielony koperek, 2 łyżki

  • masło 1 łyżka

  • bulion warzywny

    1/2 szklanki
  • filety z mintaja

    1 kg
  • olej

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety skrapiamy sokiem z cytryny, solimy, posypujemy pieprzem i estragonem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego wraz z olejem i masłem, wlewamy bulion warzywny. Wkładamy do piekarnika na 170 C na 20 minut. Po tym czasie wlewamy białe wino, wsypujemy miętę i koperek i wkładamy jeszcze na 10 minut do piekarnika. Podajemy z ziemniakami z wody lub białym chlebem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ada-Gaba

17.04.2013 06:49
chętnie wypróbuję

m1monika

25.04.2011 12:00
jeszcze takiej nie jadłam

Beata73

13.02.2011 10:42
wspaniałe danie rybne!

Mysiunia

03.02.2011 10:24
ciekawy przepis:)

kuklik

18.11.2010 09:00
interesujące

mamusia1

11.10.2010 15:32
brzmi i wygląda zachęcająco!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat