Pleśniak z dzęmem porzeczkowym

Pleśniak z dzęmem porzeczkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4
  • mąka tortowa

    1/2 kilograma
  • cukier drobny

    8 łyżek
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • margaryna palma

    1
  • kakao

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę, żółtka jajek, proszek do pieczenia, cukier, margarynę zagnieść na kruche ciasto. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną wyłożyć na blachę, drugą podzielić na 2 mniejsze części, do jednej dodać 2 łyżki kakao. Wstawić do lodówki na około 30 minut, a na blachę wyłożyć pierwszą część ciasta, następnie dżem, zetrzeć jedno ciasto z lodówki, ubić piane i wyłożyć na ciasto, a na końcu potarkować schłodzone ciasto. . Piec w 180 stopniach przez ok 1 godzinę. Dżem porzeczkowy nadaje miłego kasku ciastu!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

[email protected]

25.06.2012 14:30
Pyśzne

Andysz

28.04.2012 14:01
och moja mama kiedyś kiedyś często to piekła;))

rakow2

06.10.2011 16:25
super

Krzysztof42

29.12.2010 13:28
lubię Pleśniak z dzęmem

IZABELA29

10.09.2010 14:39
lubie i często go robię .

IZABELA29

10.09.2010 14:39
lubie i często go robię .

IZABELA29

10.09.2010 14:39
lubie i często go robię .

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat