Carbonara wegetariańska

Carbonara wegetariańska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron penne

    1 opak.
  • śmietana 12%

    1 szklanka
  • żółtka (1 żółtko na pół śmietany)

    1 szt
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nastawiamy makaron (tradycjnie solimy i możemy dolać oleju, żeby się nic nie kleiło).
„Wędlinę” kroimy na niewielkie kwadraty. Na patelnię wlewamy śmietanę i mieszamy podczas rozgrzewania. Dodajemy żółtka (im więcej białka uda nam się oddzielić tym lepiej) i na niewielkim ogniu dość energicznie mieszamy. Po kilku minutach powinien wyjść z tego dość jednolity sos. Dosalamy, wrzucamy „wędlinę” sojową, chwilę jeszcze grzejemy.
Odcedzamy makaron, wykładamy na talerze, polewamy sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat