Naleśniki meksykańskie

Naleśniki meksykańskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    0,5 kg
  • mieszanka meksykańska mrożona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Robimy placki jak na naleśniki: 5 jaj, dodać troszkę wody, łyżkę oleju, sól, szczypta proszku do pieczenia. Ciasto ma być lejące, Wylewamy na patelnie teflonową bez tłuszczu.
Farsz: mięso mielone zasmażyć rozdrabniając, odlać wodę z patelni, dodać mrożoną mieszkankę warzywną meksykanską, dusić pod przykryciem. Po chwili dodać przecier pomidorowy i przyprawę do kuchni meksykanskiej. Na koniec dodać pieprz - nie dodawać już soli (jest w mięsie i przyprawie). Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (43)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna141

04.06.2011 09:32
ciekawy przepis

jarek4

19.12.2010 17:12
mniam

jarek4

28.11.2010 11:37
mniam

iwa643

27.11.2010 07:14
interesująca

agnieszka214

20.11.2010 13:27
bardzo smaczne

anya_86

10.11.2010 18:42
trzeba wyorobować

Martysia

14.10.2010 19:09
musi być smaczne :)

Ewa99

12.09.2010 14:18
OOoo pomysł na deserek :P

Ewa99

04.09.2010 13:40
Z racji tego, że uwielbiam sos meksykański, to na pewno spróbuje to zrobić :)

pamela

02.09.2010 16:42
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat