Tortilla z fasolą i mięsem mielonym

Tortilla z fasolą i mięsem mielonym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • placki do tortilli

    6 sztuk
  • mięso mielone wołowe

    1/2 kilogram
  • fasola czerwona

    1 puszka
  • koncentrat pomidorowy

    1 puszka
  • żółty ser

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podsmażamy mięso mielone na patelni oprószając sola i pieprzem, nastepnie gdy już sie zetnie wsypujemy puszkę kukurydzy i fasoli czerwonej, mieszamy, wlewamy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy przyprawami do smaku. Dusimy około 20 minut.
Następnie nadziewamy placki tortilli farszem, układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy serem żółtum i zapiekamy około 15 minut, aż się ser zacznie topić, pycha!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ajres

18.06.2012 23:02
dobre

angelika14

09.03.2012 17:59
Prosta i smaczna.

jolita

25.04.2011 11:40
mniam

Magda60

22.04.2011 07:47
dobre

banditka

08.09.2010 11:07
Polecam na meksykańskie party :)

Izabela/bella81

08.09.2010 10:52
Trzeba będzie spróbować:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat