Przepis i sposób przygotowania na: Babka drożdżowa
Wyrośnięte ciasto przekładamy do wysmarowanej tłuszczem formy. Pieczemy 50 min. W temp. 180st (najlepiej z termoobiegiem).
Prosty przepis na puszystą babkę drożdżową! Świetnie smakuje sama lub z ulubionymi dodatkami np. dżemem. Polecam
mąka pszenna | 1/2 kg |
mleko | 250 ml |
margaryna do pieczenia | 150 g |
cukier | 100 g |
sól | 1 szczypta |
margaryna do posmarowania formy | |
kandyzowane owoce | 1 garść |
jajko | 2 szt |
drożdże | 12 gramów |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: