Wiśnie we własnym soku

Wiśnie we własnym soku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie

    1 kg
  • cukier

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

wydrylowane wiśnie wsypać do słoików i kilka razy wstrząsnąć, Z części owoców i niewielkiej ilości wody 3-4 Łyżki, i cukru przygotować zalewę, zalać owoce. Pasteryzować przez 25-30 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

alicjaja

25.09.2010 12:27
do deserów

alicjaja

23.09.2010 21:08
Pyszne

aginaa

23.09.2010 09:12
uwielbiam takie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat