Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jablka na goraco

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko
cynamon Prymat
cukier
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: jablka na goraco

Jabłka umyj i odetnij z nich czubki. Wydrąż je u góry płytko łyżeczką i posyp cukrem i cynamonem. Nakłuj skórkę widelcem. Wstaw jabłka do rozgrzanego piekarnika i pieczaż skórka się zarumieni i wypłynie z nich syrop (ok. 30 min). Pieczone jabłka smakują najlepiej, gdy są miękkie, ale nie rozpadają się. polej bita smietana

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 12.12.2011 16:23
lubie takie jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak