Śledzie z grzybami

Śledzie z grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledize solone

    2 szt
  • prawdziwki

    10 szt
  • olej

    4 łyżki
  • cytryna

    0,5 szt
  • cebula

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyć (10-12 h), obrać ze skóry, usunąć ości. Gotowe filety ułożyć na pólmisku. Wymoczone grzyby drobno posiekać, przesmażyć z cebulą na rozgrzanym oleju i posolić. Obłożyć śledzie grzybami, udekorować plasterkami cytryny i natką pietruszki

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

01.01.2015 21:26
ciekawy pomysł

rakow2

13.09.2011 15:32
nie lubię śledzi

gacopierz23

24.11.2010 18:50
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat