Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka szwedzka z zielonymi pomidorami
Przygotować zalewę: zagotować wodę, 1.5 szklanki octu, 2 łyżki soli i cukru.
Sałatkę przełożyć do słoików, zalać zalewą, zapasteryzować krótko (około 5 minut).
ogórki |
2 kg
|
pomidory zielone |
3 kg
|
marchewka |
4 sztuki
|
czosnekkilka ząbków |
|
ocet |
1,5 szklanki
|
cukier, sól, przyprawy |
|
papryka czerwona |
2 sztuki
|
olej |
1 szklanka
|
cebula |
3 sztuki
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: