Szpinak z rzepaku lub roślin zimotrwałych

Szpinak z rzepaku lub roślin zimotrwałych

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

    2 szcz
  • masło

    3 łyż
  • mąka

    4 łyż
  • jarmuż

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przyrządza się tak samo jak szpinak zwykły z przyprawą lub bez.
Rzepak, jarmuż lub roszponkę po wybraniu zdrowych liści i opłukaniu w kilku wodach, wrzucić do malej ilości wrzącej wody osolonej z dodatkiem masła i tak do 20 minut gotować.

Można listki przyrządzać w całości w całości, a kto chce, może posiekać, lub przetrzeć.
Przed podaniem polać masłem z bułeczką, ale z oliwą jest strawniejszy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Babciagramolka

06.12.2010 07:15
Nie robiłam nigdy - ciekawe

buksiak12

31.08.2010 14:58
fajny przepis

Dorota71

31.08.2010 14:14
super

Emilia22

31.08.2010 13:11
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat