Kurczak w brandy z grilla

Kurczak w brandy z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    5-6 sztuk
  • por

    5 sztuk
  • cebula

    2 sztuki
  • pieczarki

    20 dag
  • brandy

    50 ml
  • keczup

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pikantny keczup należy wymieszać lub zmiksować z brandy, solą, pieprzem mielonym i słodką papryką. Marynatą przygotowaną w ten sposób należy nasmarować udka z kurczaka i odstawić je w chłodne miejsce na około 2 godziny. Pieczarki dobrze oczyścić, opłukać i pokroić w połówki, cebulę obrać z łupinek i pokroić w cienkie plasterki, pory również pokroić w plasterki. Udka należy ułożyć na aluminiowej tacy, obłożyć cebulą, porem i pieczarkami. Grillować przez około 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

30.12.2013 09:04
bardzo fajny

IKrakowianka

23.10.2012 14:12
ciekawa propozycja

Katarzyna/kate1980

07.06.2012 22:43
na pewno smaczny

rakow2

14.08.2011 17:17
będzie kurczak zadowolony

Wokalista

26.06.2011 23:48
ciekawe...

Norgiusz

04.04.2011 07:31
fajne

Iwusia

05.09.2010 12:13
ooo bardzo ciekawy przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat