Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pieczarki z pomidorami na ciepło

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki
60 dag
sok z cytryny
1 łyżka
cebula
1 szt
czosnek
1 ząbek
pęczek rozmarynu
1/2 szt
pomidory
40 dag
oliwa
2 łyżki
woda
4 łyżki
sól
Sklep Prymat
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki z pomidorami na ciepło

Pieczarki pokroić na ćwiartki, skropić sokiem z cytryny. Cebulę, listki rozmarynu i czosnek drobno posiekać. Z pomidorów wyciąć łykowate gniazda, sparzyć gotującą wodą i obrać ze skórki, miąższ drobno pokroić. Pieczarki podsmażyć na oliwie, dodać cebulę i czosnek, rozmaryn oraz pomidory, podsmażyć. Dodać wodę, doprawić solą i pieprzem i dusić pod przykryciem około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 27.10.2010 17:57
dobre dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak