ryż z warzywami

ryż z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • warzywa mrożone

    2 (na patelnię)
  • ryż

    4 (w torebkach)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ryż gotujemy w torebkach tak by był sypki i nie kleił się. Warzywa na patelnie podsmażamy osypujemy przyprawą uniwersalną i smażymy do miękości. Ryż wysypujemy do dużego garnka i na wolnym ogniu wrzucamy warzywa, doprawiamy do smaku przyprawami, oregano, czosnek co kto lubi. Dokładnie mieszamy do dna by ryż się nie przykleił do garnka.
Szybkie i łatwe do obiadu

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Rique

31.12.2011 12:31
po prostu uwielbiam

adam1f

30.08.2011 23:08
super

eli82

08.06.2011 19:06
super

Anna210

15.04.2011 17:04
pycha :)

cukiereczek

29.09.2010 09:45
Szybko i smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat