Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zupa po królewsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka
1 sztuka
seler korzeniowy
30 gram
koperek
1 szczypta
serek topiony
1 sztuka
ziemniaki
4 sztuki
czosnek ząbki
2 ząbki
szpinak świeży lub mrożony
100 gram
pieczarki
6 sztuk
cebula
1 sztuka
woda letnia
2 litry
ziele angielskie
3 ziarenka
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
3 listki
Sklep Prymat
sól i pieprz
do smaku
kostka rosołowa
1-2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa po królewsku

Ziemniaki, selera, cebulę
i marchew kroimy w kostkę. Szpinak drobno siekamy, lub miksujemy. Pieczarki
kroimy w cienkie plastry. Gotujemy wodę, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i kostkę rosołową. Wrzucamy wszystkie warzywa
i gotujemy. Gdy ziemniaki będą już miękkie dodajemy rosciśnięty czosnek i serek. Doprawiamy wedle uznania przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak