Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słupki w sosie pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 6 sztuk
pęczak 1/2 szklanki
marchewka 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
por 1 sztuka
żółty ser 10 dkg
żółta papryka 1 sztuka
posiekana natka 1 łyżka
przecier pomidorowy 1 kartonik
sól, kucharek do smaku
bazylia świeża 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Słupki w sosie pomidorowym

Z cukinii ściąć końce. Każdą z nich przekroić na 3 części. Wydrążyć z nich miąższ. Cebulę posiekać. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, paprykę pokroić w kosteczkę, zaś pora w talarki. Warzywa dusić przez ok. 5-6 minut. Ugotować kaszę. Połączyć ją z warzywami, startym żółtym serem oraz posiekaną natką. Tym farszem napełnić cukinie.
Przygotować sos: przecier pomidorowy podgrzać z listkami bazylii i przyprawić solą i kucharkiem. Cukinie podawać z sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 18.09.2010 16:11
Faszerowana cukinia-świetny pomysł na kolację.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak