Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

PASZTET GRZYBOWY

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soczewica
15 dag
masło
5 dag
sól, pieprz
marchewka
2 szt
cebula
1 sz
czosnek
2 zabki
swieze grzybki
40 dag
chleb tostowy
3 kromki
jajko
2 szt
kwaśna śmietana
4 łyzki
ciasto francuskie
40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: PASZTET GRZYBOWY

Rozpuscic połowe masła i roztopic na nim soczewice.Zalac woda i gotowac do miekkosci.Jarzyny i grzyby oczyscic i poszatkowac.Na patelni podsmazamy cebule z warzywami,dodajemy grzyby czosnek.Doprawiamy i dusimy okolo 10 minut.Chleb mieszamy ze smietana,soczewica i masa grzybowa.Ciasto wałkujemy na cienki płat.Kroimy z niego prostokat reszta wykładamy forme.Wypełniamy ja masa i przykrywamy odcietym z ciasta prostokatem.Pieczemy w 200 stopniach az ciasto zrobi sie złote.Zmiejszamy tem do 175 st.i pieczemy jeszcze 15 minut,

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak