Pizza \"Cztery pory roku\"

Pizza \"Cztery pory roku\"

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    50 dag
  • woda letnia

    1 szkl
  • przecier pomidorowy

    1 szkl
  • szynka gotowana

    15 dag
  • pieczarki

    20 dag
  • ser mozarella

    20 dag
  • drożdże

    3 dag
  • tłuszcz

    1 dag
  • oliwa

    1 łyżka
  • oliwa

    2 łyżki
  • karczochy

    4 konserwowe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę i drożdże wymieszać z letnią wodą, dodać łyżkę oliwy, wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia.Wysmarować formę tłuszczem i wyłożyć ciastem. Karczochy osączyć, pokroić w grube plastry i polać oliwą. Oczyszczone, umyte, pokrojone pieczarki udusić. Ciasto posmarować przecierem pomidorowym. Pizzę podzielić na 4 części. Na jednej z nich ułożyć pieczarki, na drugiej plasterki szynki, na trzeciej karczochy, a czwartą zostawić posmarowaną przecierem. Na wierzchu ułożyć plasterki sera. Pizzę posypać oregano i piec w średnio nagrzanym piekarniku przez 30minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Pani Domu

03.01.2013 16:30
bardzo ładna pizza

Pani Domu

03.01.2013 16:30
bardzo ładna pizza

berys18

06.04.2011 07:35
napewno smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat