Przepis i sposób przygotowania na: JAJA FASZEROWANE NA CIEPŁO
- JAJA 9 SZTUK
- ŚMIETANA 30% 60ML
- BUŁKA TARTA 4 ŁYŻKI
- MASŁO 1 ŁYŻKA
- KOPER LUB SZCZYPIOR
- TŁUSZCZ DO SMAŻENIA
- SÓL, PIEPRZ
CZYNNOŚCI:
8 JAJ UGOTOWAĆ NA TWARDO, OSTUDZIĆ. OSTRYM NOŻEM POKROIĆ WZDŁUŻ. WYJĄĆ BIAŁKA I ŻÓŁTKA TAK ABY NIE USZKODZIĆ SKORUPKI. JAJA POSIEKAĆ I DODAĆ DO NICH SUROWE JAJO, ŚMIETANĘ, MASŁO PRZYPRAWY I KOPER. WSZYSTKO STARANNIE UTRZEĆ. NADZIENIE NAŁOŻYĆ DO SKORUPEK, POSYPAĆ BUŁKA TARTĄ . SMAŻYĆ NA ROZGRZANYM TŁUSZCZU NA ZŁOTY KOLOR. OK. 5 MINUT.