Pasztet świąteczny z dziczyzną

Pasztet świąteczny z dziczyzną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mieso (może być z rosołu+wolowe+drobiowe)

    2 kg
  • czosnek

    1 pałka
  • grysik

    4-5 łyzek
  • pieprz sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso ugotowac i zmielić. Czosnek obrać i przepuścic przez praskę. Do mięsa wbić jajka, dodać czosnek i grysik. Doprawić do smaku sola i pieprzem. Rozłożyć do keksówek wysmarowanych tłuszczem. Piec ok. półtorej godziny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat