Brukiew gotowana

Brukiew gotowana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brukwia

    0,5 kg
  • mąka

    1,5 łyżki
  • sól, cukier, łyzka siekanego koperku

  • smalec

    (ze skwarkami)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brukiew obrać opłukac pokroic w kostkę o boku mniej wiecej 1 cm.
Zalac kostki brukwi wodą, tak aby jej poziom był równy z poziomem warzywa. Dodac nieco soli i cukru Gotowac okolo 10 min, do miekkosci. Wymieszać smalec z mąka dodac do ugotowanej brulkwi, zagotować, dodając w miarę potrzeby sól, cukier do smaku, na koniec wsypać koperek i wymieszać

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat