barszcz czerwony na kurczaku

barszcz czerwony na kurczaku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 50 dkg buraków ćwikłowych

  • 1 nie duży kurczak

  • włoszczyzna

  • kilka ziaren pieprzu

  • kwasek cytrynowy

  • sól

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka zalać wodą, dodać włoszczyznę, przyprawy i zagotować. Buraki oczyścić obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, zalać wrzątkiem, zagotować i zostawić pod przykryciem do następnego dnia. Dnia następnego zagrzać rosół i przecedzić, do rosołu dodać odcedzony wywar z buraków, doprawić cukrem i kwaskiem. Mięso z kurczaka włożyć ponownie do zupy lub przeznaczyć je na inną potrawę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat