Budyń miętowo-czekoladowy

Budyń miętowo-czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ksylitol

    0,5 szklanki
  • mąka pszenna

    1/3 szklanki
  • kakao w proszku

    3 łyżki
  • sól

    0,5 łyżeczki
  • mleko sojowe

    3 szklanki
  • esensja miętowa

    0,5 łyżeczki
  • Esensja waniliowa

    0,5 łyżeczki
  • wiórki czekoladowe

    1/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieszam ksylitol, mąkę, kakao i sól w dużym rondlu. Ucieram na gładko, stopniowo dodając mleko sojowe. Doprowadzam do wrzenia na średnim ogniu, cały czas mieszając. Gotuję minutę, aż budyń zgęstnieje. Następnie zdejmuję z ognia, dodaję obie esensje i mieszam. Odstawiam, by budyń ostygł do temperatury pokojowej i później dodaję czekoladę i mieszam. Jeszcze tylko przekładam do pucharków, przykrywam i wstawiam do lodówki na 2 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

21.05.2011 15:37
ciekawe

Krzysztof42

15.10.2010 15:22
ach zaiste!

Joanna120

06.10.2010 14:32
wspaniały pomysł

iwona332

18.09.2010 20:36
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat