Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki orzechowe z czekoladą
Formę na babeczki natłuścić i wysypać bułką tartą. Ciasta nakładać do więcej niż 3/4 wysokości foremek.
Piec w temperaturze 170ºC przez około 25 minut, do tzw. suchego patyczka.
masła (margaryny) | 125 g |
szklanki drobnego cukru | 1/3 szkl |
ekstraktu z wanilii | 1 łyżeczka |
pół szklanki zmielonych orzechów (włoskich lub laskowych) | |
kakao | 1 łyżeczka |
mleko | 3 łyżki |
łyżeczki proszku do pieczenia (płaskiej) | 1 i 1/4 łyżeczki |
czekolady, posiekanej, Waszej ulubionej | 100 g |
jajko | 2 |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: