Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    8 sztuk
  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • ser żółty

    300 g
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na 8 równych części.

2. Każdą parówkę owinąc plasterkiem sera. Położyć na kawałku ciasta, zawinąć. Uważać żeby ser nie wystawał za ciasto, bo się spiecze w piekarniku.

3. Parówki połyżyć na blasze. Nakłuć ciasto francuskie w kilku miejscach widelcem.

4. Rozkłócić jajko, posmarować nim ciasto.

5. Wstawić do piekarnika nagrzanego do ok 200st C. Zapiekać ok 20 minut. Najlepiej smakuje z sosem czosnkowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

08.04.2013 10:09
moje ulubione

kielcok1

11.01.2012 15:42
no i fajne

m1monika

22.12.2010 10:07
brzmi bardzo apetycznie :-)

marenka

18.10.2010 07:23
Mniam:-)

rosik93

18.06.2010 10:52
Kiedyś trzeba wypróbować...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat