Zupa cebulowa

Zupa cebulowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała cebula

    0,5 kg
  • masło

    0,75 g
  • wywar drobiowy

    1,5 l
  • ząbek czosnku

    1
  • sól

  • pieprz biały Prymat

  • bagietka

    1
  • rumianek

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę. W garnku rozpuścić masło, dodac cebulę, którą należy długo smażyć na wolnym ogniu, aż do całkowite rozmiękczenia jej tkanek. Patrzymy żeby cebula nie przypaliła się (musi mieć jasny kolor). Do cebuli dodajemy czosnek, wino, wywar. Doprawiamy solą i piprzem. Gotujemy 20min.
Jak podzielimy na porcję to wierzch posypujemy żółtym serem. Przed samym podaniem zapiekamy przez 5 min w 150 stopniach C. Podajemy z grzankami które robimy z bagietki

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Laila2786

06.03.2013 11:14
lubię taką

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat