Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Minipizza ze szpinakiem i serkiem kozim

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suszone, odcedzone pomidory w zalewie
120 gram
przecier pomidorowy
2 łyżki
czosnek
1 ząbek
młody szpinak
200 gram
małe krążki pizzy
6
ser kozi
100 gram
ziarno sezamowe
1 łyzka
tymianek
1/2 (suszony)
tymianek
2 (świeżo posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Minipizza ze szpinakiem i serkiem kozim

Podgrzać piecyk do 230C. Zmiksować suszone pomidory, pastę pomidorową i czosnek. Wmieszać tymianek. Doprowadzić do wrzenia wodę w garnku, zanurzyć szpinak, wyjąć i odświeżyć w misce z zimną wodą. Odcedzić i pokroić z wierzchu oliwą z zalwey. Posmarować pizze masą pomidorowo-czosnkową i nałożyć szpinak. Posypać cząstkami winogronowych pomidorków, serem i sezamem. Piec 10 minut, aż ser się częściowo roztopi i zbrązowieje.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak