Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa z kiszów

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełko z kurczaka
1 sztuka
mięso wieprzowe od łopatki
15-20 dkg
żeberko
15-20 dkg
ziemniaki
2-3 sztuki
ogórki kiszone
3 sztuki
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
natka zielonej pietruszki
do smaku
marchewka
0,5 sztuki
pietruszka korzeń
0,5 sztuki
seler
mały kawałek
por
mały kawałek
masło
1 łyżeczka
kostka rosołowa
0,5 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kiszów

Mięso: skrzydełko, żeberko i łopatkę wstawić do garnka, dolać wody, zagotować. Odlać wodę, wypłukać mięso, obrać warzywa: pora, selera, marchewki i korzeń pietruszki. Warzywa i mięso zalać wodą i ponownie nastawić do gotowania. Wywar gotować ok. 1,5 godziny. W międzyczasie przyprawić wywar pieprzem i kostką rosołową Kucharek. Obrać ziemniaki, pokroić w kostkę, umyć i dodać do wywaru. Kiszone ogórki zetrzeć na grubych oczkach tarki do warzyw. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i dusić na nim starte ogórki przez ok. 10-15 min. Gdy ziemniaki będą już miękkie, dodać uduszone ogórki. Gotować ok. 5 min na wolnym ogniu. Do gotowej zupy dodać natkę zielonej pietruszki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak