Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo - ziołowym

Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo - ziołowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sos śmietanowo-ziołowy

    1 opakowanie
  • śmietana 12%

    2 łyżki
  • woda

    400 ml
  • pierś z kurczaka

    400 gram
  • olej

    - -
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte i pokrojone na małe kawałeczki piersi smażymy na oleju.

Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo - ziołowym mieszamy z wodą i śmietaną.

Gdy piersi z kurczaka będą już bialutkie możemy wlać wymieszany płyn. Teraz tylko ciągle mieszając gotowac około 5-7minut :)

i już gotowe :)

ja podaje z ryżem, kaszą lub z makaronem :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

tomek18

30.10.2011 19:57
pyszne

RenataZ-et

02.09.2010 22:40
Świetny przepis!

Monika193

02.09.2010 22:10
wspaniałe

rosik93

02.09.2010 16:35
Pycha:)

Margo1

02.09.2010 09:32
Może być ciekawe w smaku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat