Masa karpatkowa

Masa karpatkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 litr
  • mąka ziemniaczana

    4 łyżki
  • mąka pszenna

    4 łyżki
  • cukier

    1 szklanka
  • cukier waniliowy

    2 paczki
  • maragryna

    0,5 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę ziemniaczaną, pszenną, cukier i cukier waniliowy wymieszać razem. Z mleka odlać około pół szklanki a resztę zagotować. W odlanym mleku rozmieszać przygotowaną mieszanke z mąki i cukru i ugotować budyń.

Utrzeć maragrynę i dodawać po łyżce zimnego budyniu powoli dalej ucierając

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

02.04.2012 08:45
dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat