Pieczony dorsz z limonka i ziołami

Pieczony dorsz z limonka i ziołami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z cytryny

    1/2
  • oliwa

    1 łyżka
  • miód

    1 łyzeczka
  • peiprz czarny

    do smaku
  • filet z dorsza

    4
  • plasterki limonki

  • estragon

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • sok z limonki

    1
  • skórka z limonki

    1 (drobno starta)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzać piekarnik do 200C. Skórę i sok z limonki, sok z cytryny, oliwę, miód, estragon, pietruszkę i pieprz dobrze wymieszać w małej miseczce. Rybę włożyć do żaroodpornego naczynia i polać przygotowanym sosem. Przykryć naczynia folią. Piec, aż rybą zmięknie i zacznie się rozpadać(ok.20 minut). Przykryć świeżym estragonem i plasterkami limonki. Można go podawać z ziemniakami i młodą marchewką. Dorsz jest wyśmienity, polecam!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Rique

10.07.2011 09:58
musi być smaczny:)

bami

05.01.2011 10:17
ciekawie się zapowiada :)

Bocja

14.10.2010 10:32
Uwielbiam ryby.

Bocja

13.10.2010 08:03
Uwielbiam pieczone ryby.

pauluna

03.09.2010 07:43
hmm super

Monika193

02.09.2010 22:06
o mniam

plocia

02.09.2010 21:00
myślę że może być smaczne

RenataZ-et

02.09.2010 20:36
Ojj tak, na pewno musi być bardzo smaczne!

marzencia2007

02.09.2010 16:06
super musi byc taki dorsz :)

Katarzyna/kate1980

02.09.2010 13:50
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat