Sałatka owocowa z kremem

Sałatka owocowa z kremem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gejpfrut

    3 sztuki
  • pomarańcza

    3 sztuki
  • cukier

    2 łyżki
  • likier pomarańczowy

    2 łyżki
  • jajka

    2 sztuki
  • cukier waniliowy

    opakowanie
  • twarożek

    25 (śmietankowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gejpfruty i pomarańcze obrać, usunąć białą skórkę. Owoce pokroić nad miseczką (tak aby zachować sok). Pokrojone owoce włożyć do miseczki z sokiem, posypać cujrem i polać likierem. Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym na puszystą masę. Nastepnie do zółtek dodać twarożek- wszystko dokładnie wymieszać.Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z twarożkiem. Sałatkę podzielić na porcje. Każdą porcję położyć na żaroodpornym talerzu. Na srodku każdej porcji ułożyć krem. Żaroodporny talerz wstawić do piekarnika. na kilka minut aby zapiec krem na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat