Majonez

Majonez

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej słonecznikowy

    1 szkl
  • jajko

    1 szt
  • cukier

    1 łyżeczka
  • ocet

    1 łyżeczka
  • musztarda

    2 łyżeczki
  • sól

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajko dokładnie zmiksować z solą i cukrem. Powoli wlewać cały czas miksując olej, aż powstanie gęsty majonez. Dodać musztardę i ocet, i nadal ubijać. Majonez włożyć do słoika i przechowywać w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

24.01.2013 11:12
ja już mam lenia,majonezu sama nie robię.

Krystyna32

05.06.2012 09:50
domowy najlepszy

iwona332

20.08.2011 12:26
super

SyMiki

04.08.2011 12:49
super

barbara11561

10.06.2011 06:53
od kręcenia domowego majonezu,był kiedyś mój tato.Nigdy nie jadło się kupnego:):)

angelika14

30.05.2011 20:34
pychota dawno nie jadłam domowego majonezu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat