Postna babka ziemniaczana

Postna babka ziemniaczana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • cebula

    3 sztuki
  • pieczarki

    20 dag
  • jajka

    3 sztuki
  • olej

    4 łyzki
  • tarta bułka

    3 łyzki
  • majeranek

  • pieprz, sol, łyzka masła

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki utrzeć na tarce, połowe na drobnej drugą zaś połowę na jarzynowej. Na oliwie podsmażyc pokrojoną drobno cebulę i pieczarki. Wymieszać starte ziemniaki z jajami usmazonymi pieczarkami z cebula, oraz 3 lyzkami tartej bulki, sola pieprzem i majerankiem.
Duże okrągle naczynie żaroodporne lub inna formę wysmarować masłem wysypać dokladnie tartą bulką wyłozyć do niej masę ziemniaczaną. Wygladzić wierzch.
Piec godzinę i kwadrans w temp 150 - 160 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat