Rolada Cygańska

Rolada Cygańska

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    80 dag
  • słonina

    5 dag
  • przecier pomidorowy

    1 łyżka
  • olej

    1 łyżka
  • ketchup

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cebula

    2 sztuki
  • papryka czerwona

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab oczyścić i rozciąć na płat. Delikatnie ubić, posolić i oprószyć pieprzem. Papryki oczyścić i pokroić w paski. Cebulę i połowę cebuli pokroić w kostkę. Podsmażyć do zeszklenia, następnie dodać przecier i doprawić solą i pieprzem. Mieszankę odstawić do schłodzenia. Na płacie mięsa rozłożyć plastry słoniny i rozsmarować mieszankę pomidorową. Płat zwinąć w roladę i mocno związać sznurkiem. Jeżeli zostało trochę mieszanki, włożyć ją do brytfanny i na niej położyć pieczeń. Dobrze posmarować olejem i piec w 180 stopniach przez ok. 50 min. Podczas pieczenia obracać roladę. Ok 10 min. przed końcem pieczenia posmarować roladę keczupem i dopiec aby była miękka. Gotową roladę podawać pokrojoną w plastry.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat