zurek slaski

zurek slaski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1rosul wolowy

    1,5 litra
  • zur zytni

    2 szklanki
  • mąka

    2l plaskie lyzki
  • kiełbasa

    400 gramow
  • czosne\\

    3 zabki
  • jaja na twardo

    5 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bulion wołowy zagotować, włożyć do niego kiełbasę i roztarty czosnek. Wszystko zagotować. Miękką kiełbasę wyjąć, wlać żur. Zamieszać i ponownie zagotować. Doprawić solą i pieprzem, wlać rozkłóconą z mąką śmietanę, wsypać majeranek, dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę i podgrzać. Podawać z chlebem i połówkami

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat