Zupa szczawiowa na ogonach

Zupa szczawiowa na ogonach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczaw (kwaśny)

    1 słoiczek
  • ziemniaki duże

    4 szt
  • smietana 18%

    100 ml
  • marchewka

    2 szt
  • ziele angielskie

    do smaku
  • liść laurowy

    do smaku
  • kostki rosołowe

    2 szt
  • jaja na twardo

    2 szt
  • ogony wieprzowe

    2 szt
  • piperz

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy 1l wody,wrzucamy przyprawy oraz ogony wieprzowe,ziemniaki pokrojone w kostkę oraz pokrojoną marchewkę.Gdy ogony i ziemniaki będą miękkie do zupy wkładamy szczaw.Po 10 minutach wystawiamy zupę z ognia i wlewamy śmietanę.Następnie wstawiamy zupę z powrotem na ogień i doprowadzamy do wrzenia.Dodajemy jajka pokrojone w grubą kostkę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (35)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

30.10.2012 17:35
może być smaczna;D

rjustysia

01.12.2011 12:36
A mi niestety również ten ogon nie pasuje :)

kotlet

12.09.2011 23:28
muszę koniecznie spróbować przy najbliższej sposobności...

Tomek13

27.08.2011 10:35
smaczne

Tomek13

27.08.2011 10:35
smaczne

evita0007

21.04.2011 20:08
zupa rewelacyjna tylko ten Ogon !!!!!!!!! łeeeeee ;D

misiek123

17.03.2011 14:38
O....!

Jaheira11

27.02.2011 23:46
fajnie wygląda ale nie dla mnie;)

misia53

22.02.2011 18:02
Emilko, twoja szczawiowa to\" mistrzostwo świata\"!!!Hihi... a ten ogonek....?!

Izabela/bella81

31.01.2011 13:07
Pyszna zupka, jednak zjadłabym porcję bez ogonka ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat