Kiszona kapusta ze skwarkami

Kiszona kapusta ze skwarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól i pieprz

  • boczek

    40 dag
  • kapusta kiszona

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować kapustę. Boczek pokroić na małe kawałeczki,osolić i popieprzyć, podsmażyć, ąż się wytopi tłuszcz i zrobią się skwarki. Odlać wodę z kapusty i okrosić ją tłuszczem ze skwarkami z boczku. Bardzo dobrze smakuje ze schabowym i ziemniaczkami lub \"kluchami na pyrach\".

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

caralajna

04.03.2012 09:45
świetna

Reda

06.10.2011 07:57
super

Wacław

11.09.2011 09:11
do tego ziemniaczki i miesko,pycha !

cukiereczek

21.02.2011 12:32
super

romanrafal

17.02.2011 15:58
bardzo dobra

Iwona51

05.02.2011 08:43
super

Grażyna13

09.12.2010 20:46
Lubię bardzo !

Ewa111

02.12.2010 13:41
muszę taką zrobić

Lulus20

22.11.2010 11:46
Nigdy w życiu czegoś takiego nie jadłam - tzeba bedzie przetestowac :)

Tomek16

06.11.2010 12:17
lubię kapustę kiszoną warto spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat