Sznycle z kapustą pekińską

Sznycle z kapustą pekińską

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Mięso ielone wieprzowe

  • kapusta pekińska

  • przprawa do mięsa mielonego

  • cebula biała

  • czosnek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroimy pół kapusty pekińskiej( w zależności ile mięsa mamy) dodajemy do mięsa , bułke namoczoną wcześniej w wodzie , jajko , cebulę pokrojona w kostkę , czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawe do miesa mielonego ewentualnie sól i pieprz. Wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej masy
Formujemy sznycle i obtaczmy w bulce tarcej , smażymy na rozgżanym oleju do uzuskania złotego koloru
Pycha
Podajemy z ziemniakami

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat